Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Beleef de Middeleeuwen bij Kasteelruine Valkenburg - Vakantie

Vakantietip: Beleef de Middeleeuwen bij Kasteelruïne Valkenburg

kasteelruine valkenburg

Ben je nog op zoek naar een leuk een leerzaam dagje uit deze vakantie? Breng een bezoekje aan Kasteelruïne Valkenburg en de Fluweelengrot!

Wist je dat de Kasteelruïne de enige hoogteburcht van Nederland is? En dat de Fluweelengrot een van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg is? De grot en de ruïne vormen samen een leuke en interessante belevenis voor jong en oud!

Speciaal in de zomerperiode worden gave roofvogelshows georganiseerd op de Kasteelruïne en kun je in de Fluweelengrot zelfs een extra uitgebreide avondrondleiding krijgen.

Roofvogelshows en avondrondleidingen op Kasteelruïne Valkenburg 

roofvogelschows-kasteelruine-valkenburg

Op 7, 14 en 21 augustus vinden twee keer per dag roofvogelshows plaats op de Kasteelruïne. Op deze dagen begeleidt de valkenier verschillende roofvogels in hun vliegkunsten om 13.00 uur en 16.00 uur. De valkenier geeft op een enthousiaste en humoristische manier informatie over de roofvogels en hun gewoonten. De vogels zijn van dichtbij te bewonderen en na de show kunnen de bezoekers met de roofvogels op de foto.

Fluweelengrot

De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. Van oorsprong is het een prehistorische zeebodem. In deze oeromgeving wonnen nijvere blokbrekers eeuwenlang mergel voor de bouw van huizen, kerken en kastelen. De rondleidingen in de grot geven een beeld van de schuilplaatsen, houtskoolschilderingen en sculpturen.

Kasteelruïne

Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heeft men een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

Meer weten over de openingstijden en entree? Neem snel een kijkje op www.kasteelruinevalkenburg.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top