Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Vijf effectieve tips voor een veilig schoolreisje! - Schoolreisjes.nl

Vijf effectieve tips voor een veilig schoolreisje!

veilig schoolreisje

Voor de kinderen is het schoolreisje het hoogtepunt van het schooljaar! Maar de veiligheid voor de kinderen op schoolreis staat natuurlijk voorop. Er kan van alles gebeuren tijdens het schoolreisje. Met deze vijf tips kan je met de kinderen volop genieten van een veilig schoolreisje! 

Tip 1:‘ Screen’ de begeleider

Dat het lastig is om vrijwilligers te vinden voor de begeleiding tijdens de schoolreis is algemeen bekend. De meeste ouders hebben geen tijd, of moeten werken. Daardoor ben je geneigd om elke vrijwilliger gretig aan te pakken. Toch is het goed om even te kijken naar ervaring. Elke ouder weet waarschijnlijk wel hoe ze een pleister moeten plakken, maar omgaan met een groep kinderen is toch weer een andere ervaring. Stel bijvoorbeeld een korte vragenlijst op die de begeleider kan invullen, zodat je deze nog passende tips kan meegeven voordat het schoolreisje begint.

Tip 2: Zorg voor veilig vervoer

Bus of met eigen auto’s? Als er met eigen auto’s gereden wordt moet er rekening gehouden met bijvoorbeeld een bestuurders- en inzittenden ongevallen verzekering. Denk ook aan parkeergelden en zorg dat elke auto een goede routebeschrijving heeft en een telefoonnummer van de coördinator, zodat er snel geschakeld kan worden bij bijvoorbeeld pech. Sinds 1 januari 2004 heeft elk kind ouder dan 4 jaar recht op een eigen zitplaats. Er mogen dus niet meer kinderen vervoerd worden dan er zitplaatsen zijn.

Tip 3: Zorg dat elke begeleider een EHBO pakketje bij zich heeft

Vaak heeft 1 van de begeleiders een EHBO pakket bij zich. Maar je doet er verstandig aan om een klein noodpakketje aan elke begeleider mee te geven. Pleisters, schaartje, pincet, etcetera. Zo kunnen kleine wonden ter plekke even verbonden worden en kunnen splinters en teken gelijk weggehaald worden. Zorg ervoor dat de begeleiders weten hoe dit allemaal moet.

Tip 4: Laat twee groepen met begeleider bij elkaar in de buurt blijven

Mocht er iets met 1 van de begeleiders gebeuren, of simpelweg een toiletbezoek willen plegen, dan kan de ander het tijdelijk overnemen.

Tip 5: Houd je aan de richtlijnen voor groepgroottes

De grootte van de kindergroepen hangt af van hun leeftijd. Houd je hier aan om het voor de begeleiders overzichtelijk en zo dus zo veilig mogelijk te houden. Voor de onderbouw is de richtlijn 3 á 4 kinderen en voor de bovenbouw 6 á 7 kinderen. Zorg dat jij als leerkracht de groepsindeling maakt.

Vanzelfsprekend heeft elke begeleider een mobiele telefoon bij zich met de nummers van de coördinator en andere begeleiders. Een goede organisatie is het halve werk en neemt veel onrust bij de kinderen en de vrijwillige begeleiders weg. En natuurlijk bij jou. Zorg dat iedereen tijdelijk wordt geïnformeerd. Dan wensen we je een heel leuk – en natuurlijk veilig – schoolreisje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top