Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Top 5 educatieve schoolreisjes! - Schoolreisjes.nl

Top 5 educatieve schoolreisjes!

schoolreisje naturalis

Bekijk hier onze top 5 educatieve schoolreisjes! Een schoolreisje is natuurlijk leuk, maar het zou geen ‘ school’ reisje zijn als er ook niet wat te leren viel! De perfecte combinatie voor een leuk schoolreisje is plezier voor de kinderen met een vleugje educatie, zodat de kinderen spelenderwijs kunnen leren op schoolreisje.

Wij hebben daarom een top 5 van educatieve schoolreisjes samengesteld!

Nummer 5: Het Aardbeienhof

Wie houdt er nou niet van die sappige knalrode vruchtjes? Bij het Aardbeienhof kunnen de kinderen alles leren over de aardbei. Niet alleen alle feitjes over deze vrucht, ook hoe ze groeien en wat je allemaal moet doen om ervoor te zorgen dat de aardbeien goed groeien. Daarnaast heeft het Aardbeienhof een groot speelterrein waar de kinderen naast alles leren over de aardbeien ook lekker kunnen uitrazen. Lees hier alles over wat er te doen is bij het Aardbeienhof!

Nummer 4: Steenkolenmijn Valkenburg

Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond! De kennismaking met de wereld van de mijnwerkers begint in een ondergrondse filmzaal waar je een film van de Staatsmijnen (DSM) krijgt te zien. Zo leren de kinderen al het één en ander over alle facetten van de mijnbouw. Daarna bezoeken ze met een echte ex- steenkolenmijnwerker de mijnen. De kinderen gaan op reis door de mijnen langs de machines, die werden gebruikt om kolen te winnen. Steenkolenmijn Valkenburg is een ideaal educatief schoolreisje om de kinderen alles te leren over de mijnindustrie in de jaren zestig.

Nummer 3: CORPUS ‘ reis door de mens ‘

Op een mooie bronzen plek in onze top 5 educatieve schoolreisjes: In CORPUS beleven kinderen in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo’n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS.

Nummer 2: Nederlands Openluchtmuseum

Op de tweede plaats in onze top 5 educatieve schoolreisjes: Het Nederlands Openluchtmuseum. Zelden was geschiedenis(les) zo leuk als in het Nederlands Openluchtmuseum. Een dag in het Nederlands Openluchtmuseum is een kennismaking met het leven van toen. Hoe woonden we, wat deden we voor de kost, hoe bewaarden we ons eten, hoe zag de w.c. er uit? In het park ontmoeten de kinderen de smid, de radmaker, boerin of knecht. Ze hebben het druk, maar maken altijd tijd voor een praatje. Wie weet kunnen ze ook wel wat hulp gebruiken. Ontdek samen met je klas het verleden van Nederland via een speurtocht, op eigen houtje of met een educatief project. Laat de kinderen kennismaken met vroeger op een speelse manier.

Nummer 1: Naturalis

Een educatief schoolreisje beleef je bij Naturalis. Of het nu voor het eerst is of niet, een bezoek aan Naturalis blijft een avontuur!  Meer dan 10.000 échte dieren, planten, stenen en fossielen uit de hele wereld vertellen het verhaal van onze planeet. Ontdek met je klas hoe de aarde en het leven een samenhangend geheel vormen: Systeem Aarde. Permanente en tijdelijke exposities, films, workshops, Verhaal op Zaal en andere activiteiten brengen de kinderen dichter bij de natuur. Naturalis heeft veel verschillende soorten educatie te bieden voor jouw klas en het is daarom ook niet zo gek dat deze op nummer 1 staat van onze top 5 educatieve schoolreisjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top