Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Voorjaarsvakantie: Vogelverwendagen bij Staatsbosbeheer!

Voorjaarsvakantie: Vogelverwendagen bij Staatsbosbeheer!

staatsbosbeheer-boomkroonpad

In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te doen bij Staatsbosbeheer Buitencentrum Boomkroonpad. Op 23 en 25 februari en 1 en 3 maart kun je mee doen met de Buitendagen. Ze staan in het teken van Kees de Koolmees. Tijdens de speurtocht ontdekken kinderen van alles over het leven van de koolmees. Aan het einde van de speurtocht wordt er een nestkastje getimmerd. Zo kan de koolmees ook bij jou thuis een nestje maken! Op 24 februari en 2 maart zijn er vogelverwendagen. Je kunt dan de hele dag van alles maken om de vogels in jouw tuin te kunnen verwennen.

Buitendag: Kees de Koolmees

Heb je (klein-) kinderen die mee willen doen met de Buitendag? Dat kan! Op dinsdag 23, donderdag 25, dinsdag 1 en donderdag 3 maart staan er van 10.00 tot 15.00 uur vrijwilligers klaar die de kinderen helpen met het timmeren van hun eigen nestkastje. Uiteraard geven zij je tips hoe je het nestkastje het beste kunt ophangen. De speurtocht Kees de Koolmees is vanaf 10.00 uur uitgezet, zodat je deze de hele dag zelfstandig kunt lopen. Aansluitend kan het nestkastje worden getimmerd. De kosten zijn € 9,50 per kind, inclusief het maken van een eigen nestkastje en entree Boomkroonpad.

Vogelverwendagen

Vogels kunnen in de winter moeilijk aan voedsel komen. Zeker aan het einde van de winter wordt het voedsel schaars. Hier kunnen we wat aan doen! Door zelf vetbollen te maken en pinda’s te rijgen en op te hangen in de tuin helpen we de vogels een handje. Bovendien kun je de vogels zo van dichtbij volgen en bekijken. Op woensdag 24 februari en woensdag 2 maart zijn van 11.00 tot 15.00 uur de vogelverwendagen. Je mag zelf weten hoe laat je komt. Voor €5,00 maak je vetbollen, rijg je een pindasnoer en krijg je een kaart met de meeste voorkomende vogels in de tuin. Zo kun je ontdekken welke vogels er op jouw vogelvoer afkomen!

Lees hier alles over een schoolreisje naar: Het Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top