Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Spoorwegmuseum opent interactief techlab - Schoolreisjes.nl

Spoorwegmuseum opent interactief techlab

spoorwegmuseum-techlab

Op woensdag 19 april opent het Spoorwegmuseum het ‘Techlab’. In deze hogeschool voor treintechniek leer je alles over de techniek achter de trein. Hoe wordt stoom omgezet in beweging? Wat doet een bovenleiding en waarom ontsporen treinen niet voortdurend? Hoe worden rijtuigen en wagens aan elkaar gekoppeld, waarvoor dienen de buffers en hoe remt een trein? In een praktijklokaal kun je door het doen van allerlei proefjes zelf ontdekken hoe alles werkt. De bouw van het Techlab is mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de BankGiro Loterij en is vanaf 20 april open voor publiek.

Praktijklokaal

Het Techlab start met een uitleg van de werking van een stoomlocomotief. Met Augmented Reality kun je de binnenkant van de stoomketel van stoomlocomotief NRS 107 bekijken en zien hoe water stoom wordt en stoom de wielen van de locomotief in beweging zet. Daarna kun je in het praktijklokaal zelf aan de slag. Op grote werktafels staan diverse proeven klaar. Door de proeven leer je hoe een trein werkt. Laat een trein rijden door de stroomkring op de juiste manier te sluiten, ervaar al fietsend het energieverbruik van een trein of test de weerstand van diverse wielen en bouw je eigen trein. Waarom wiebelt de trein zo tijdens het rijden, regel zelf de luchtdruk om de remkraan te bedienen en (wie wil dat nou niet eens een keer doen?) trek een keer aan de noodrem. Kom je er niet uit? Zoek dan naar de spiekbriefjes. Als tussentijdse toets kun je zelf een eigen virtuele trein bouwen.
Tenslotte biedt het Techlab ook een blik in de toekomst. Op welke manieren zal een trein zich over pakweg 30 jaar voortbewegen? Het bezoek aan het Techlab wordt afgesloten met een examen. Word jij een echte treinexpert?

Educatief programma Spoorwegmuseum

Techniek is een van de belangrijkste speerpunten in het onderwijs. Het educatief programma van het Techlab zal aansluiten bij het curriculum en kerndoelen van het techniekonderwijs. Het speelt in op de natuurlijke nieuwsgierigheid en verwondering van kinderen. De leden van de kidsclub van Het Spoorwegmuseum, de Rail Rookies, testten verschillende proeven en droegen daarmee bij aan de ontwikkeling van het educatief programma.
Vind hier alle informatie voor een schoolreisje naar Het Spoorwegmuseum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top