Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Het raadsel van de schelp in Naturalis! - Schoolreisjes.nl

Het raadsel van de schelp in Naturalis!

schelp in naturalis

Het werd wereldnieuws op 3 december 2014: de ontdekking van een fossiele schelp met een gravering erop. De schelp wordt zondag 15 maart nogmaals in de spotlights gezet door Naturalis! Het bleek dat ‘Homo erectus’ dus een half miljoen jaar geleden al graveringen kon maken, terwijl we altijd dachten dat de moderne mens ( Homo sapiens) dit 100.000 jaar geleden pas kon.

De schelp in de spotlights in Naturalis!

Er zijn verschillende bijzondere activiteiten te doen in Naturalis zondag 15 maart. Voor jong en oud! De kinderen kunnen bijvoorbeeld zelf een schelp graveren. Zij gaan aan de slag met een schelp en een haaientand. Zo kunnen zij net als Homo erectus een gravering maken. De bewerkte schelp en de haaientand mogen de kinderen meenemen. Ook kunnen kinderen zelf onderzoek doen. Hoe vind je nu die ene bijzondere schelp in een grote hoeveelheid schelpen? En er wordt een rondleiding gegeven door Frank Wesseling, onderzoeker bij Naturalis. Hij zal alles uitleggen wat er te weten valt over deze bijzondere schelp.

De fossiele schelp met graveringen heeft Naturalis al 100 jaar in de collectie. Maar vanaf 15 maart krijgt deze een vaste plek in het museum. Namelijk in de Oerparade, de plek in het museum waar je een reis maakt door de oertijd, van het ontstaan van het leven tot de evolutie van de mens. De schelp komt te liggen bij de fossielen van Homo erectus, de maker van de graveringen.

 

Meer informatie over een schoolreisje Naturalis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top