Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Kindervliegdagen bij Aviodrome - Schoolreisjes.nl

Kindervliegdagen bij Aviodrome

aviodrome kindervliegdagen

Zelf een echt vliegtuig besturen! Dat is de droom van veel kinderen! Vanaf het weekend van 5/6 april (Pasen) komt die uit bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Tijdens de ‘Kindervliegdagen’ bij Aviodrome hanteren jonge piloten van 8 tot en met 16 jaar de stuurknuppel van een Cessna 172.

De vluchten in een Cessna 172 worden uitgevoerd en begeleid door Special Air Services vanuit Aviodrome. Natuurlijk vindt één en ander plaats onder begeleiding van een ervaren piloot. Voorafgaand aan de vlucht krijgen de jonge piloten een theorie-instructie over het vliegtuig waarin zij gaan vliegen.

De Kindervliegdagen bij Aviodrome vinden plaats op 5 en 6 april, 17 mei, 21 juni, 19 juli, 23 augustus, 20 september en 18 oktober. Bij veel interesse worden er meer Kindervliegdagen ingepland.

Kindervliegdagen bij Aviodrome

Reserveren voor de Kindervliegdagen is noodzakelijk en kan via www.aviodrome.nl/rondvluchten. Vaders en moeders kunnen ook meevliegen. Op de website van Aviodrome zijn de tarieven terug te vinden. Na afloop van de vlucht ontvangen de piloten een certificaat.

Win via Facebook
Om de Kindervliegdagen extra te promoten, schrijft Aviodrome een Facebook-wedstrijd uit waarbij een vlucht te winnen is. Kinderen van 8 tot en met 16 jaar geven daarvoor op de Facebook-pagina van Aviodrome aan waarom zij zelf een vliegtuig willen besturen. De meest bijzondere reactie wordt beloond met een gratis kindervlucht voor 3 personen.

Pilotenopleiding
Kinderen jonger dan acht jaar mogen nog niet zelf vliegen maar kunnen bij Aviodrome toch hun vliegbrevet halen, als ze aantonen dat ze beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot. Hun vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest én een stuurtest. Deze laatste wordt uitgevoerd in de vorig jaar geopende nieuwe kinderattractie ‘Aviodrome Airport’. Hier rijden kinderen in een trapvliegtuigje onder het DC-4-vliegtuig door.

Foto: Aviodrome/Libéma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top