Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Bezoek deze zomervakantie Kasteelruine Valkenburg!

Beleef de middeleeuwen op de Kasteelruine en de Fluweelengrot!

kasteelruine valkenburg

Breng deze zomer een bezoekje aan Kasteelruine Valkenburg, een leuke en interessante belevenis voor jong en oud!

De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. De Fluweelengrot is een van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg.

In de zomerperiode worden roofvogelshows georganiseerd op de Kasteelruïne. In de Fluweelengrot vinden in deze periode extra uitgebreide avondrondleidingen plaats.

Fluweelengrot
De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels in Zuid-Limburg. Van oorsprong is het een prehistorische zeebodem. In deze oeromgeving wonnen nijvere blokbrekers eeuwenlang mergel voor de bouw van huizen, kerken en kastelen. De rondleidingen in de grot geven een beeld van de schuilplaatsen, houtskoolschilderingen en sculpturen.

Kasteelruïne
De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heeft men een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.

Roofvogelshows en avondrondleidingen
Op 12, 19 en 25 juli en 2, 9 en 16 augustus vinden twee keer per dag roofvogelshows plaats op de Kasteelruïne. Op deze dagen begeleidt de valkenier verschillende roofvogels in hun vliegkunsten om 13.00 uur en 16.00 uur. De valkenier geeft op een enthousiaste en humoristische manier informatie over de roofvogels en hun gewoonten. De vogels zijn van dichtbij te bewonderen en na de show kunnen de bezoekers met de roofvogels op de foto.

In de zomerperiode van 11 juli tot en met 15 augustus worden op dinsdag, woensdag en zaterdag extra uitgebreide avondrondleidingen in de Fluweelengrot verzorgd om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor deze activiteit voor volwassenen € 7,50 en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar € 6,00.

Bekijk de website voor meer informatie over de activiteiten en de voorwaarden.

Openingstijden en entree
De Kasteelruïne en de Fluweelengrot zijn elke dag geopend. De Kasteelruïne is dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur. In juli en augustus vinden tussen 10.30 uur en 17.00 uur rondleidingen plaats in de Fluweelengrot.
Entree Fluweelengrot en Kasteelruïne: volwassenen € 9,50 inclusief plattegrond, kinderen tot 12 jaar € 7,50 inclusief ruïne speurtocht, 0-3 jaar gratis.
Entreekaarten zijn via de website of aan de kassa bij de Fluweelengrot en Kasteelruïne verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top