Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Spoorwegmuseum toont mooiste modelbanen van Europa!

Het Spoorwegmuseum toont mooiste modelbanen van Europa

spoorwegmuseum

Klein ontmoet groot, dat is het thema van het jaarlijkse modelspoorevenement On traXS! Tussen de levensgrote historische treinen van Het Spoorwegmuseum zijn van 11 t/m 13 maart de mooiste modelspoorbanen van Europa te zien.

De mooiste modelbanen heel even te bewonderen in het Spoorwegmuseum 

Alle modelbanen zijn op uitnodiging, dit betekent dat alleen de absolute top van de modelbouw een plek heeft gekregen. Er zijn dit jaar banen te zien uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zwitserland en zelfs Polen. Het Spoorwegmuseum opent op 11 maart tevens haar nieuwe permanente modelbaan Amsterdam CS 1889.

Door de unieke sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag On traXS! zich rekenen tot de top van de modelspoorwereld. Alle banen komen op uitnodiging van het museum waardoor alleen de beste bouwers hun banen kunnen exposeren. Tweederde van de modelbanen komt uit het buitenland. De banen zijn vaak tot in perfectie uitgevoerd wat het voor de bezoeker een lust voor het oog maakt. Tussen de modelbanen presenteren diverse leveranciers en fabrikanten de laatste nieuwtjes op het gebied van de modelbouw. De fabrikanten Piko en Roco Fleischmann geven acte de présence. In tegenstelling tot eerder aangekondigd zal Märklin niet aanwezig zijn op On traXS!

Speciaal voor de kinderen

Voor de kleine bezoekers zijn bij de banen opstapjes geplaatst zodat iedereen de modelbanen goed kan bewonderen. Kinderen kunnen zelf bouwen, knutselen en modeltreinen rangeren en zo hun rangeerdiploma halen. Leuk is ook de speurtocht, kinderen kunnen op zoek naar opmerkelijke details die de bouwers in hun modelbanen hebben verwerkt. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Ook te doen tijdens On TraXS

Naast de vele mooie modelbanen zijn er drie dagen lang allerlei activiteiten. Nieuw dit jaar is een fotoworkshop met Len de Vries, modelspoorfotograaf en redacteur van Rail Magazine. Hij leert de deelnemer de fijne kneepjes van het vak. Directeur Marc van Buren van Miniworld Rotterdam zal in de Centrale dagelijks ingaan op de grootste uitbreiding van de miniatuurwereld sinds 2009. Tijdens demonstraties leren bezoekers de fijne kneepjes van de modelbouw. Vermeldenswaard is het bedrijf AVT Products, bij hen kun je op On traXS! jezelf in 3D laten uitprinten!

Opening modelbaan Amsterdam CS 1889

Het Spoorwegmuseum opent op vrijdag 11 maart om 13.00 uur haar nieuwe permanente modelbaan: Amsterdam CS 1889. Centraal staat een oude maquette van het stationsgebouw van Amsterdam Centraal, de historische modelbaan toont het Amsterdamse stationsgebied in het jaar 1889.

Lees hier alles over een schoolreisje naar Het Spoorwegmuseum 

 

Foto: Het Spoorwegmuseum 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top