Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
In de Apenheul is een Javaanse Langoer geboren - Schoolreisje

Javaanse langoer geboren in Apenheul

apenheul

In de nacht van zondag 22 op maandag 23 november is in Apenheul een Javaanse langoer geboren. De verzorgers hadden een vermoeden dat moeder Carrot zwanger was, maar wisten het niet zeker.Maandagochtend vroeg werd duidelijk dat het inderdaad het geval was. Fokman Pan, die vorig jaar in Apenheul arriveerde, heeft precies gedaan wat hij ook moest doen: voor nageslacht zorgen.


Blij

Moeder en kind maken het goed, het jong dronk vrijwel meteen en dat is een goed teken. Het apenpark is blij met de geboorte van het jong.  Javaanse langoeren komen relatief weinig voor in dierentuinen. Daarnaast is het 5 jaar geleden dat er voor het laatst een langoerenjong werd geboren in Apenheul. Dat de nieuwe fokman zich al zo snel bewezen heeft komt dus erg goed uit.


Zwart of oranje?

Javaanse langoeren hebben een oranje of een zwarte vacht. De kleur heeft niets met het geslacht te maken. Jongen hebben wel altijd een feloranje vacht bij hun geboorte. Die kleur is nog feller dan bij de volwassen dieren en valt goed op, zodat de vrouwen de jongen sneller in bescherming nemen. Het park is momenteel gesloten en opent in april weer haar deuren. Dan is het jong natuurlijk te zien en zal waarschijnlijk ook duidelijk zijn wat de definitieve vachtkleur wordt.


Foto: Apenheul

Op schoolreisje naar de Apenheul? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top