Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 29

Warning: Illegal string offset 'databasename' in /home/schoolreis/domains/schoolreisjes.nl/public_html/wp-content/plugins/tsfonb/inc/functions.php on line 31
Zaterdag 30 mei speciale Kindermuseumnacht in Naturalis! - Schoolreisjes.nl

Zaterdag 30 mei speciale Kindermuseumnacht in Naturalis!

Aanstaande zaterdag, 30 mei, wordt voor de tweede keer een speciale Kindermuseumnacht Naturalis georganiseerd. De Kindermuseumnacht is onderdeel van de Leidse Museumnacht.

In Naturalis gaan kinderen met hun begeleiders op expeditie. Ze zoeken hun weg door een donkere grot, ontdekken hun eigen kwaliteiten als woudloper en leren hoe drones worden gebruikt op expedities.

Tijdens de Kindermuseumnacht is de binnenplaats van Naturalis het basiskamp. Een plek om te genieten van muziek en een marshmallows te roosteren boven het kampvuur. In het museum gaat de bezoeker op expeditie. Hier worden ze verrast door een drones: handige hulpmiddelen tijdens expedities. Door een microscoop ontdekken ze wat er allemaal leeft op een konijnenkeutel. In een van de zalen van het museum is een grot nagebouwd; bezoekers gaan hier samen op avontuur. Ook kun je op insectenexpeditie, je eigen fossiel uitbikken, spoorzoeken in het museum, een tekenworkshop volgen, meedoen met de expeditiequiz en vleermuizen zoeken in het nabijgelegen Bos van Bosman.

Museumnacht Leiden

Alleen Naturalis organiseert tijdens de Museumnacht Leiden een speciale Kindermuseumnacht Naturalis. Naturalis opent zijn deuren voor de jonge bezoeker en hun begeleiders van 18.00 tot 22.00 uur. De andere Leidse deelnemers zijn geopend van 20.00 tot 01.00 uur. Het polsbandje geldt als passe-partout voor alle deelnemende musea op zaterdagavond 30 mei.

Op schoolreisje naar Naturalis!

Een educatief schoolreisje beleef je bij Naturalis. Of het nu voor het eerst is of niet, een bezoek aan Naturalis blijft een avontuur!  Meer dan 10.000 échte dieren, planten, stenen en fossielen uit de hele wereld vertellen het verhaal van onze planeet. Ontdek hoe de aarde en het leven een samenhangend geheel vormen: Systeem Aarde. Permanente en tijdelijke exposities, films, workshops, Verhaal op Zaal en andere activiteiten brengen u dichter bij de natuur. Kijk voor het actuele programma op www.naturalis.nl/nl/onderwijs.

  1. Laura

    Wat super leuk dat ze dit organiseren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top