Thomas de Stoomlocomotief is jarig!

Thomas de Stoomlocomotief viert zijn 70e verjaardag in het Spoorwegmuseum! Van 11 t/m 17 mei kun je de hele week naar het verjaardagsfeestje van Thomas.

Wie kent hem niet? Thomas de Stoomlocomotief en zijn vriendjes. Dit jaar is het alweer 70 jaar geleden dat de Engelse Wilbert Vere Awdry zijn eerste verhaaltje over Thomas de Stoomlocomotief publiceerde. Het Spoorwegmuseum organiseerde natuurlijk een groot verjaardagsfeest voor deze iconische Stoomlocomotief! De hele week is het feest met de ‘echte’  Thomas, die uit Engeland wordt overgebracht, zijn vriendjes en de Dikke Controleur.

En omdat het feest is, is er uiteraard veel te beleven bij het Spoorwegmuseum! De nieuwe Thomas de Stoomlocomotief film wordt gedraaid en er is zelfs een Thomas musical. De kinderen kunnen zich eindeloos vermaken op het megagrote blauwe speelkleed waar ze met Thomas en zijn vriendjes zoals Henry en Emily kunnen spelen.

De kaartverkoop start op dinsdag 10 maart om 11.00 uur. Een kaartje kost €16,- per personen vanaf 4 jaar.

De 70e verjaardag van Thomas de Stoomlocomotief

Wilbert Vere Awdry (1911 – 1997) was een Brits predikant, treinengek en auteur van jeugdliteratuur. Zijn grootste bekendheid kreeg hij als schepper van Thomas the Tank Engine, in het Nederlands vertaald als Thomas de Stoomlocomotief. Hij bedacht Thomas om zijn zoon Christopher te vermaken die de mazelen had, in 1945 werd het eerste boekje ‘The three railway engines’ gepubliceerd. Het zijn verhalen over levende en sprekende locomotieven en wagons op het fictieve eiland Sodor. In 1984 kwam er een tv-serie met Thomas en zijn vrienden in de hoofdrol, het pratende treintje werd hierdoor in toenemende mate populair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top