Amsterdam EXPO en Naturalis bundelen krachten voor Giants of the Ice Age

schoolreisje Amsterdam Expo

De tentoonstelling Giants of the Ice Age is de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd.De tentoonstelling opent op 27 november haar deuren voor het publiek. Op verzoek van Amsterdam EXPO voegt Naturalis Biodiversity Center in Leiden een complete galerie over Nederland in de ijstijd toe. Naturalis is hét nationale kennisinstituut over biodiversiteit met onder meer de ijstijd als een van haar expertisegebieden.

In de ijstijd was Nederland een ware wildernis. De ruige laaglandsteppe werd bevolkt door grote zoogdieren, zoals de mammoet, sabeltandtijger en wolharige neushoorn. Nergens ter wereld worden vandaag de dag zoveel ijstijdfossielen gevonden als in ons land. De botten worden door vissersschepen van de bodem van de Noordzee gehaald, die tijdens de ijstijd grotendeels droog lag. Veel van deze fossielen komen terecht bij Naturalis.

Naturalis selecteerde uit haar totale collectie van 37 miljoen objecten de meest significante en aansprekende originele artefacten voor ‘Nederland in de ijstijd’. Ze voegt onder meer schedels van een oeros en een wolharige neushoorn toe, evenals het gewei van een rendier en zelfs een keutel van een hyena.

De directie van Naturalis is verheugd over de samenwerking met Amsterdam EXPO: ‘Het is bijzonder dat een tentoonstelling van deze omvang naar Nederland komt. Door samenwerking met Amsterdam EXPO kunnen we onze paleontologische kennis beschikbaar maken voor een nog breder publiek’.

‘Fantastisch om onze krachten te kunnen bundelen met Naturalis, dé Nederlandse experts op het gebied van de ijstijd. Hun wetenschappelijk expertise is uniek in de wereld. Zo voegen we nog meer wetenschappelijke verdieping en Nederlandse context toe aan deze reis door prehistorische tijden’. Aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

 

Meer informatie over een schoolreisje naar Amsterdam Expo

 

Bron: Amsterdam Expo

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Top